El parc Central de Nou Barris

Espais naturals
  • Espais d'estudi i recerca
  • Parcs i jardins
  • Qualitat de vida

El parc Central de Nou Barris

El parc Central de Nou Barris és un dels més grans de la ciutat i una zona verda incomparable, amb més d’una trentena d’espècies d’arbres diferents. Gràcies a la seva situació i dimensions aconsegueix que ens sentim en plena natura dins l’urbs. A l'interior del parc hi ha alguns edificis d’innovació, com el Fòrum Nord de Tecnologia, i altres de més tradicionals, com ara les masies de Can Carreras i Can Ensenya.

Natura urbana

Pollancres, acàcies, magnòlies... El pulmó verd del parc Central de Nou Barris ofereix un enorme paratge on estar en contacte amb la natura i demostra que relaxar-se a la vora d’un llac enmig de la ciutat és possible. 

Dissenyat per Carme Fiol i Andreu Arriola, el parc es va inaugurar a finals dels anys noranta, i dins de les gairebé 18 hectàrees es poden trobar múltiples racons agradables, així com edificis de servei per al barri; l’antic Hospital Mental de la Santa Creu de finals del XIX és avui en dia un recinte amb un gran moviment i la seu de la Biblioteca Popular, l’Arxiu Municipal i el Consell Municipal de Nou Barris.

Llacs i antigues construccions  

Els dos llacs tallats pel passeig de Fabra i Puig són un altre dels atractius d’aquest parc i atrauen molts veïns i nens per jugar i passar una estona de tranquil·litat. Les més de 30 espècies d’arbres i les 130 palmeres que hi ha proporcionen un lloc on aprendre i relaxar-se.
L’antic aqüeducte Dos Rius, que passa per sobre del llac i uneix el districte de Nou Barris amb Horta-Guinardó, i també les antigues masies de Can Carreras i Can Ensenya, guarden una part de la història del barri de la qual es pot gaudir a l'aire lliure.

more

Informació de contacte

Segueix-nos: