El parc del Turó de la Peira

Espais naturals
  • Parcs i jardins
  • Qualitat de vida
  • Turisme responsable

El parc del Turó de la Peira

Abraçat pels edificis de Nou Barris, el parc del Turó de la Peira és una porta oberta a zones enjardinades, boscos de pins i espais de repòs. Un món de tranquil·litat i natura que s’enfila fins al cim del turó, des d’on es contempla una vista privilegiada de la ciutat des de la serra de Collserola fins al mar.

Un bosc urbà

El Turó de la Peira no és un simple parc més, ja que té una atmosfera gairebé forestal. Ubicat al districte de Nou Barris, té com a portes d’accés els barris de Can Peguera i del Turó de la Peira, que l’envolten, l’abracen i el mantenen gairebé en secret. Amb prop de vuit hectàrees d’extensió, endinsar-se per la seva pineda frondosa i gaudir de l’olor de la vegetació mediterrània convida a perdre la noció de ser en una ciutat.

Va ser inaugurat com a parc públic l’any 1936, durant la Segona República, i va ocupar els terrenys d’una antiga pedrera que havia estat propietat de la marquesa de Castellbell. Ampliat i remodelat l’any 1977, es va rehabilitar integralment l’any 2007, quan va adquirir les seves dimensions actuals i les noves instal·lacions de què disposa.

Fer el cim

El parc s’enfila pel turó que li dóna el nom, en una espiral de camins circulars que porten fins al cim. També hi ha escales de pedra que permeten pujar a dalt de tot en un itinerari recte. Pel camí, s’obren espais per reposar, amb bancs, plataformes, jocs infantils i àrees de pícnic. El paisatge va canviant; les zones enjardinades i amb gespa predominen a la part inferior, i el bosc frondós de pins es troba a la part més alta.

Es vagi per on es vagi, tots els recorreguts condueixen fins al cim, situat a 140 metres d’altitud, presidit per una creu i on s’obre un mirador impressionant. Arribar-hi és tot un regal, ja que des d’allà es contemplen unes vistes úniques de la ciutat de Barcelona, de 360º, que permeten observar alhora la serra de Collserola i el mar.

more

Informació de contacte