El passeig de les Aigües

Espais naturals
  • Espais naturals
  • Qualitat de vida

El passeig de les Aigües

Travessant de punta a punta la serra de Collserola per sobre de la ciutat, el passeig de les Aigües és una magnífica via verda i alhora un privilegiat mirador. Amb més de dos mil visitants diaris, és el recorregut preferit dels amants del running i del ciclisme a la ciutat.

Un camí emblemàtic

A tocar de Barcelona i lluny de la pol·lució de la ciutat, el passeig de les Aigües és un dels espais verds preferits dels barcelonins, ja sigui per fer-hi esport, per passejar-hi o senzillament per gaudir de la muntanya i de les magnífiques vistes. S’hi pot arribar en mitjà de transport, i el funicular de Vallvidrera, que connecta l’estació de ferrocarrils de Peu de Funicular amb el nucli de Vallvidrera, té una parada específica oberta al passeig.

Coneguda tradicionalment com la carretera de les Aigües, deu el seu nom al fet d’haver estat originàriament el camí per on discorrien les conduccions de distribució d’aigües procedents de la muntanya.

L’ampliació del passeig

Estenent-se des del barri de Pedralbes, al districte de les Corts, fins al barri dels Penitents, a Gràcia, el passeig de les Aigües actualment està en projecte d’ampliació, fet que permetrà enllaçar-lo amb el tram que continua a l’altra banda fins a Torre Baró, al districte de Nou Barris. D’aquesta manera, el futur passeig de les Aigües tindrà 21 quilòmetres en total, i una nova passarel·la de 157 metres que s’enlairarà sobre la carretera de l’Arrabassada i salvarà la distància entre els turons.

more

Informació de contacte

Segueix-nos: