La Torre Llobeta

Patrimoni cultural
  • Creativitat
  • Espais d'estudi i recerca
  • Oci i lleure
  • Recerca i coneixement

La Torre Llobeta

Bé d’interès cultural local, l’antiga masia de la Torre Llobeta ha donat nom, juntament amb el nucli històric de Vilapicina, al barri de Vilapicina i la Torre Llobeta, dins del districte de Nou Barris. Datada ja en el segle XV, el seu valor arquitectònic i històric es complementa amb el seu valor cultural en el present com a centre cívic públic de la zona, en què desenvolupa múltiples activitats per a tothom.

La memòria d’un barri

El magnífic edifici de planta quadrada que acull avui dia el Centre Cívic Torre Llobeta concentra part de la història de la zona on s’ubica, el districte de Nou Barris. La Torre Llobeta té l’origen al segle XV, quan es va construir com a casa senyorial. Envoltada d’una gran extensió de terrenys agrícoles, posteriorment es va convertir en masia, i en l’actualitat és una de les més antigues que es conserven al pla de Barcelona.

En un perfecte estat de conservació, encara avui dia es poden apreciar molts elements gòtics, com ara els grans finestrals decorats de la façana, la porta ogival que hi dóna accés, el pati i l’escala interior, que han fet que es declarés equipament d’interès cultural local a Barcelona.

Bons usos del patrimoni

Transformada en centre cívic l’any 1983, la Torre Llobeta és avui dia un espai obert a tothom, que ofereix tallers de música, cuina, idiomes, teatre i també, és clar, de danses tradicionals i arrelades com la sardana. L’aprofitament d’aquest edifici històric per oferir un servei públic i de qualitat al barri ha convertit la Torre Llobeta en un lloc molt estimat i necessari per als veïns, un indret que no es pot dissociar de la història passada i present del districte de Nou Barris.

more

Informació de contacte