El Canòdrom Parc de Recerca Creativa

Patrimoni cultural
  • Creativitat
  • Espais d'estudi i recerca
  • Innovació

El Canòdrom Parc de Recerca Creativa

Al vell Canòdrom Meridiana ja no s’hi fan córrer gossos. Ara l’ocupa el flamant Parc de Recerca Creativa, un centre públic al servei de l’emprenedoria i la indústria cultural. Aquí, joves creatius dels àmbits artístic, tecnològic o científic presenten iniciatives que necessiten business angels, és a dir, mecenes que estiguin disposats a finançar-les a canvi d’una part del pastís futur.

Es busca padrí

Aplicacions per a mòbils i tauletes, dissenys de prototipus, idees per a espectacles, projectes audiovisuals i altres iniciatives tenen l’oportunitat de ser apadrinades per headhunters al Parc de Recerca Creativa i convertir-se en productes o serveis reals.

A més de donar suport al talent creatiu, el Parc de Recerca Creativa també fomenta la participació ciutadana al barri amb iniciatives de caràcter cultural i social.

Reciclatge i memòria arquitectònica

L’adequació de vells recintes a nous usos i la defensa del seu passat històric no només és tendència: és, principalment, un deure de les societats actuals. En aquest sentit, Barcelona té bons exemples de reciclatge arquitectònic, i un d’ells és aquest antic canòdrom, convertit en equipament públic.

L’edifici és una impressionant estructura de ferro, inspirada en l’estètica industrial dels anys cinquanta, que va ser guardonada amb el premi FAD de Disseny el mateix any que es va inaugurar, el 1964.

more

Informació de contacte