L'Escola Llotja

Espais d'estudi i de recerca
  • Creativitat
  • Innovació

L'Escola Llotja

Amb més de dos segles d’història i l’orgull d’haver tingut entre els seus alumnes pintors tan prestigiosos com Pablo Picasso i Joan Miró, l’Escola Superior de Disseny i d’Arts Llotja és un dels principals centres de formació d’artistes plàstics a Catalunya.

L'escola del disseny

L’Escola Llotja té dues seus, ubicades als barris de Sant Andreu i de Sarrià.

Ofereix un gran ventall de cicles formatius de grau mitjà i superior, així com màsters centrats en els camps de les arts gràfiques i el disseny que inclouen quatre especialitats: disseny gràfic, disseny d’interiors, de moda i de producte.

Una escola històrica

Però encara que pugui semblar radicalment moderna, aquesta escola té una llarga tradició que es remunta al segle XVIII i que la converteix en la més antiga de les escoles de disseny de l’Estat espanyol i una de les més antigues d’Europa. Va ser creada l’any 1775 per la Junta Particular de Comerç de Barcelona, i les primeres aules es van instal·lar al pis de dalt de la Llotja de Mar, d’on prové el seu nom.

L’objectiu era formar dibuixants que dissenyessin estampats per a la indústria tèxtil, però ben aviat l’escola va créixer i els estudis van ampliar-se a altres àrees. Va ser així com va esdevenir la fàbrica d’artistes més important de Catalunya: Marià Fortuny, Damià Campeny, Lola Anglada, Joaquim Mir,Joan Miró, Mercè Llimona i Apel·les Mestres van passar per les seves aules, i també altres artistes d’arreu, com Pablo Picasso, que va cursar-hi els estudis de pintura abans de marxar a París.

Actualment, de la Llotja procedeixen dissenyadors de gran vàlua, il·lustradors i altres artistes plàstics que contribueixen dia a dia a augmentar el prestigi d’aquesta institució.

more

Informació de contacte

Segueix-nos: