La llera del riu Besòs

Per fer esport
  • Espais naturals
  • Oci i lleure
  • Qualitat de vida

La llera del riu Besòs

El districte de Sant Andreu és una porta oberta a una de les noves zones verdes de la ciutat: la llera del Besòs, un riu que en el tram final comprèn una superfície de 115 hectàrees i que s’estén des de Montcada i Reixac fins a Sant Adrià de Besòs, per on desemboca al mar. Aquesta àrea és avui dia el Parc Fluvial del Besòs, una zona recuperada per gaudir de la natura.

La recuperació d’un riu

Degradat a causa de l’abandonament que va patir durant dècades, la recuperació mediambiental del Besòs va entrar l’any 1995 en els plans d’actuació dels ajuntaments implicats. Llavors, els esforços conjunts de Montcada i Reixac, Barcelona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs, juntament amb el Consorci per a la Defensa del Besòs, van donar peu a un important projecte de sanejament de la llera del riu, que s’ha finançat en gran part gràcies al Fons Europeu.

El Parc Fluvial del Besòs n’és el fruit, una gran zona verda inaugurada l’any 2004, que es divideix en tres trams: les zones humides (a l’alçada de Montcada i Reixac), la zona d’ús públic (que comparteixen Sant Andreu, Santa Coloma i Sant Adrià) i la desembocadura. Amb la zona pública, que a Sant Andreu transcorre des de la Trinitat Vella fins a la Ciutat Esportiva del RCD Espanyol, els veïns han guanyat un espai per passejar, anar amb bicicleta i practicar esport a l’aire lliure.

El parc dels ocells

La millora del riu ha comportat la recuperació de molts hàbitats naturals, fet que s’ha traduït en la presència de més de 200 espècies d’ocells. Petits mamífers, com ara ratolins o musteles, i altres animals, com tortugues o granotes, també viuen en el flamant Parc Fluvial del Besòs.

more

Informació de contacte

També et pot interessar...