El Mercat de Sant Andreu

Per fer compres
  • Mercats
  • Qualitat de vida

El Mercat de Sant Andreu

Construït l’any 1914 per encabir les parades ambulants que s’instal·laven a la plaça del Mercadal, el Mercat de Sant Andreu té unes dimensions relativament modestes i conté una quarantena de parades. L’atmosfera familiar i el tracte proper són marca de la casa i recorden els temps en què Sant Andreu de Palomar era un poble independent.

El mercat cobert de Sant Andreu

A partir de mitjan segle XIX, l’Ajuntament de Barcelona va impulsar la construcció de mercats coberts a fi de regular les parades ambulants i a l’aire lliure que poblaven la ciutat. En aquella època, Sant Andreu de Palomar era encara un municipi independent, i a la plaça del Mercadal seguien instal·lant-s’hi masovers i pagesos dels voltants, que oferien els productes directament al veïnat.

Quan, l’any 1898, Sant Andreu de Palomar va convertir-se en el novè districte de Barcelona, l’Ajuntament va voler equipar-lo amb un centre ben condicionat, cobert i segur. Així, l’any 1914 es va cobrir la plaça amb una estructura de ferro i, posteriorment, se’n va edificar l’interior.

Parades vitals

Bona part dels professionals que atenen a les parades de Sant Andreu són descendents d’aquells primers comerciants ambulants, i molts en representen la quarta o cinquena generació familiar. La celebració, l’any 2014, dels 100 anys, és per al mercat i per a tot el barri un motiu d’alegria i una glopada d’optimisme cap als nous reptes del segle, en què està previst que es remodeli.

more

Informació de contacte