El parc de la Pegaso

Espais urbans
  • Espais naturals
  • Parcs i jardins
  • Per fer esport
  • Qualitat de vida

El parc de la Pegaso

La gran zona verda del barri de la Sagrera és el parc de la Pegaso, un terreny dedicat antigament a l’ús fabril i reconvertit, gràcies a l’acció veïnal, en uns jardins de vegetació exuberant. Amb zones d’arbrat, àrees de joc i un canal que serpenteja pel seu cor, el parc de la Pegaso és avui dia una illa de pau i desconnexió dins de la ciutat.

Un parc amb història fabril

El passat industrial del barri de la Sagrera està molt vinculat a l’antiga fàbrica Pegaso, dedicada a la producció de vehicles fins a l’any 1970. Un cop va tancar les portes, els veïns en van reclamar els terrenys per al barri i van aconseguir que l’espai transitat abans pels obrers es convertís en un gran parc obert a tothom.

Al carrer de la Sagrera encara roman en peu la portalada que donava accés a la fàbrica, i que avui és l’entrada principal al pulmó verd del barri.

Passejar i reposar

A l’interior, l’ombra de les palmeres aixopluga un seguit de bancs de maó vist que conviden a llegir o descansar abans d’endinsar-se més enllà. La vegetació frondosa que s’estén parc endins i un canal que inicia el seu trajecte una mica més enllà de la porta prometen un recorregut fresc i encisador. Els camins que s’obren entre zones boscoses, les esplanades envoltades per plataners, les pèrgoles i els parterres florits són algunes de les sorpreses que ofereix el parc.

Entre els elements més singulars destaca un llac que separa els dos espais en què es divideix el recinte, l’inferior i el superior, format per uns petits turons que són un homenatge als jardins dissenyats a finals del segle XIX per l’arquitecte Josep Fontserè. Un poliesportiu i diverses àrees de joc infantil garanteixen que tothom faci del parc un espai per gaudir del temps de lleure.

more

Informació de contacte