Sant Martí

Sant Martí

A tocar del mar, xemeneies omnipresents donen la benvinguda al districte de Sant Martí tot recordant el seu passat industrial. Una indústria que ha donat pas a la innovació i a les noves tecnologies i ha convertit el districte en el motor de la nova Barcelona.

Noves idees amb vistes al mar

Noms com la Farinera o Ca l’Aranyó, que remeten a antigues fàbriques, donen una idea de com havia estat el barri de Sant Martí. Les xemeneies, algunes ocultes en un joc de pistes que val la pena descobrir, parlen d’un passat industrial que va convertir aquests barris en el nucli fabril de la ciutat. Un nucli que va donar l’esquena al mar durant molt de temps, però que ara ha recuperat l’essència més mediterrània.

El Poblenou o el Clot encara conserven molt d’aquest passat obrer i revolucionari, però els barris de carrerons estrets, de places petites i amagades, s’obren ara en grans avingudes, en amplis carrers que miren al mar i que el recuperen per al ciutadà. Les antigues fàbriques han donat pas al capital humà, i de la Manchester catalana s’ha passat a la Silicon Valley barcelonina. Sant Martí és el districte que concentra la innovació a la ciutat, amb noves empreses de tecnologia punta que es reflecteixen en edificis capdavanters dissenyats pels arquitectes més agosarats. La Torre Agbar, l’edifici del Fòrum, la Vila Olímpica... són exemples d’eficàcia, sostenibilitat i disseny.

Un districte amb platges

El privilegi de tenir el mar banyant el districte forma part de l’encant del nou Sant Martí, que s’allarga fins al litoral per un passeig marítim que porta de cap a les platges i al Port Olímpic. Un districte que ha sabut transformar-se en la Barcelona més innovadora i cosmopolita sense perdre pel camí el cor del poble que va ser i que s'ha obert completament al mar.

Districte 10 Sant Martí