El Campus de Comunicació (UPF)

Espais d'estudi i de recerca
  • Creativitat
  • Recerca i coneixement

El Campus de Comunicació (UPF)

A la plaça on antigament s’obria la fàbrica Ca l’Aranyó, i al voltant d’una xemeneia imponent que recorda els orígens industrials del barri, es despleguen els diferents edificis que componen el Campus de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra, dedicat a les ciències de la comunicació i les tecnologies de la informació, i que ha omplert d’estudiants l’antiga zona fabril.

Seu d’innovació

El Poblenou, un barri que antigament havia estat ple de fàbriques, fins al punt de ser conegut com el Manchester català, va iniciar a finals del segle XX una transformació, i va convertir les antigues zones industrials en territori de la innovació sota el nom de 22@. La instal·lació en un dels antics espais fabrils del Campus de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra, l’any 2009, va contribuir a la transformació d’aquest barri modern, obert a la tecnologia i amb la voluntat d’esdevenir una zona fonamentalment dedicada al coneixement i a la innovació.

Campus d’excel·lència

El campus està format per un conjunt de nous edificis equipats amb tecnologia d’avantguarda, i integra l’antiga fàbrica tèxtil de Ca l’Aranyó, un edifici de gran importància que és un exemple de l’arquitectura industrial catalana de finals del segle XIX. D’aquest passat també se’n conserva una xemeneia imponent, que avui dia s’alça a la plaça central del campus i on els estudiants llegeixen a l’ombra o fan petar la xerrada.

La UPF, que l’any 2010 va obtenir la qualificació de Campus d’Excel·lència Internacional, està considerada la universitat de l’Estat espanyol més internacional i es troba entre les quinze principals universitats europees. La incorporació del Campus de Comunicació al barri del Poblenou va significar la creació d’un entorn acadèmic, científic, emprenedor i innovador de qualitat, amb vocació internacional i integrat socialment.

more

Informació de contacte

Segueix-nos:

També et pot interessar...