Patrimoni cultural
  • Creativitat
  • Espais d'estudi i recerca
  • Innovació
  • Per fer esport

Can Felipa

Entre els edificis d’origen industrial del segle XIX que s’han recuperat a la ciutat de Barcelona, el de Can Felipa sorprèn per la seva arquitectura singular, que recorda poc una fàbrica. Convertit en espai municipal obert als veïns i en motor cultural del Poblenou, entre altres instal·lacions acull un actiu centre cívic.

Un estil propi

Els orígens de la fàbrica tèxtil de Can Felipa es remunten a mitjan segle XIX, quan es va inaugurar a l’actual carrer de Pallars del barri del Poblenou. Es tractava d’un complex que va anar creixent al llarg dels anys i del qual es conserva l’edifici central, aixecat l’any 1885 amb una arquitectura original que el distingeix de la resta de construccions industrials de la ciutat.

De gran elegància i amb un aspecte que recorda més un edifici d’habitatges parisenc que no pas una fàbrica tèxtil, amb coberta inclinada i mansardes a sota per aprofitar millor l’espai, les façanes s’obren al carrer amb grans finestrals. D’aquesta manera es permetia l’entrada de llum a les quatre plantes en què es distribueix.

L’espai dels veïns

La fàbrica va tancar les portes el 1978, i anys després, el 1991, va reobrir convertida aquest cop en un espai municipal obert als veïns del barri. Integra el Centre Cívic Can Felipa, que ofereix un gran nombre d’activitats pluridisciplinàries, l’Arxiu Històric del Poblenou, un centre esportiu municipal i altres instal·lacions obertes a tothom. Punt de trobada i espai vital dels veïns, Can Felipa és avui dia un lloc per gaudir de la cultura convivint amb la història de la ciutat.

more

Informació de contacte

Segueix-nos: