Espais urbans
  • Innovació
  • Museus
  • Oci i lleure
  • Parcs i jardins

El Fòrum

Les indústries van deixar lloc a zones verdes, i els solars buits van donar pas a una gran esplanada que esdevé el punt clau per a festivals i concerts. El Fòrum, una dècada després de la seva inauguració, ha trobat la seva identitat i ha aportat estructures, medis de transport i tecnologies a una zona pràcticament ignorada per la ciutat.

Un barri de nova construcció

Una desafiant construcció triangular de color blau, l’Edifici Fòrum, dóna la benvinguda a un barri de nova construcció que ha dotat de llum i visibilitat una de les zones més despoblades i desconegudes de la ciutat: el Fòrum, el barri que va créixer per acollir el primer Fòrum Universal de les Cultures l'any 2004.

En aquest nou barri del districte de Sant Martí, l’oci i la cultura han ocupat el terreny d'un residual teixit industrial. Els solars abandonats es van convertir en el Parc del Fòrum, un complex d’equipaments que acull els esdeveniments més multitudinaris de la ciutat: macrofestivals de música com el Primavera Sound, concerts de les festes de la Mercè, la vistositat de la Feria de Abril... És el lloc idoni per a la celebració d’aquestes trobades multitudinàries.

El Parc del Fòrum està integrat per l’Edifici Fòrum, un espectacular edifici triangular de 25 metres d’alçària que és la seu del Museu Blau, el museu nacional de ciències naturals de Barcelona; l’Esplanada, que amb 84.000 metres quadrats és la segona plaça més gran del món; el parc dels Auditoris, un gran espai a l’aire lliure que combina dos auditoris units per un passeig; i la Zona de Banys, un insòlit conjunt de piscines d’aigua de mar. El Parc del Fòrum és un oasi ludicofestiu fermament compromès amb el medi ambient i la sostenibilitat i que té una placa fotovoltaica de 1.700 metres quadrats.

Obert al futur

El Fòrum limita amb el barri Diagonal Mar, i ha esdevingut un dels nous barris de Barcelona amb més potencial. La transformació d’un passat degradat cap a un present i futur altament qualificat i tecnològic ha revalorat tota aquesta zona. La ubicació d’un gran centre comercial, el Diagonal Mar, l’obertura cap al mar, amb la recuperació de les platges urbanes, i el parc Diagonal Mar, obra dels arquitectes Enric Miralles i Benedetta Tagliabue i que consisteix en un complex residencial amb gratacels, un gran jardí amb un llac i un àrea esportiva, entre d’altres, han fet d’aquesta zona el lloc ideal per veure la Barcelona del futur, sostenible i moderna, però que no oblida el seu passat.

more

Informació de contacte