Espais d'estudi i de recerca
  • Creativitat
  • Oci i lleure
  • Patrimoni cultural
  • Recerca i coneixement

La Escocesa

L’aposta per la creació plàstica barcelonina té en l’antiga fàbrica tèxtil La Escocesa un òrgan important: aquí s’ofereix a joves artistes la possibilitat de formar-se, difondre la seva obra o aprofitar els seus recursos. Des que es va inaugurar l’any 2008, La Escocesa ha esdevingut una fàbrica important de creació on els artistes poden créixer en l’exercici de l’art.

Al servei de l’art contemporani

La pintura, l’escultura i qualsevol altra manifestació artística visual tenen cabuda en aquest centre que és sinònim de contemporaneïtat, cultura i innovació. Darrera de La Escocesa hi ha l’Associació d’Idees Ema, l’entitat que gestiona el centre des de l’any 2008. Tenen com a objectiu afavorir la creació artística donant suport als artistes residents, als quals s’ofereix la possibilitat de llogar espais, equips i material per a la creació, així com disposar de beques i contactes amb altres centres, entre d’altres avantatges.

A més, La Escocesa vol promoure la sensibilitat artística entre els ciutadans, especialment entre els veïns del districte. D’aquesta manera, participa en programes d’intercanvi per tal de donar a conèixer a escala internacional els projectes dels seus artistes i col·lectius, i a l’Espai M s’hi exhibeix l’obra dels residents, a més d’exposicions, mostres i altres activitats.

Història d’una fàbrica

El primer edifici del conjunt industrial de La Escocesa data aproximadament del 1885 i va funcionar com a fàbrica tèxtil. El recinte industrial va ser ocupat per diferents empreses que en llogaven els espais, i va ser una d’aquestes, La Escocesa, la que finalment va donar nom a tot el conjunt. La Escocesa va ocupar la major part de les naus durant un segle, i finalment, l’any 1984, va tancar.

more

Informació de contacte