El Mercat de Poblenou

Per fer compres
  • Mercats
  • Patrimoni cultural
  • Qualitat de vida

El Mercat de Poblenou

Especialitzat a l’inici en la venda de bestiar viu, el Mercat del Poblenou és un espai de dimensions modestes i molt semblant al Mercat del Clot, ja que tots dos els va dissenyar el mateix arquitecte i es van inaugurar el mateix any, el 1889. El 2005 va ser objecte d’una remodelació que en va respectar l’aspecte original, i avui és un important element dinamitzador del barri.

Entre la ciutat i el camp

Tradicionalment, els mercats han estat punt de trobada entre el món rural i la ciutat, a més de ser centres neuràlgics dels barris. El Mercat del Poblenou continua sent un òrgan vital del barri, al qual ja fa més de 120 anys que serveix: la varietat dels productes, tant locals com de fora, la qualitat, el tracte familiar i els preus populars són motiu d’orgull per a comerciants i poblenovins. A més, la modernització de les instal·lacions l’ha convertit en un mercat de futur, preparat per assumir els reptes del segle XXI sense perdre l’esperit popular que sempre l’ha definit.

Actualment, el Mercat del Poblenou té 22 parades d’alimentació i un establiment d’autoservei. En destaca el disseny de les illes comercials, que ha permès d’incorporar per primera vegada en un mercat dues parades de fruita i verdura en règim d’autoservei.

Arquitectura europea

El Mercat del Poblenou, dissenyat l’any 1889 per l’arquitecte Pere Falqués, és de dimensions modestes i formes senzilles, però d’una gran bellesa. La nau, amb parets d’obra vista i coberta de ferro, està formada per un cos central i dues de laterals, i segueix la tendència constructiva de les acaballes del segle XIX, que s’inspirava en els edificis nous de París i Londres.

more

Informació de contacte