El Museu Can Framis

Museus
  • Parcs i jardins
  • Patrimoni cultural
  • Qualitat de vida
  • Recerca i coneixement

El Museu Can Framis

Una de les antigues fàbriques rehabilitades del districte de Sant Martí, a l’hiperactiu i tecnològic districte del 22@, és avui dia un oasi de pau enjardinat que exhibeix obres d’art contemporani. És el Museu Can Framis, un dels més desconeguts de la ciutat.

L’espai industrial

De fàbrica tèxtil, a museu de pintura contemporània. L’antiga Can Framis, una empresa tèxtil de finals del segle XVIII, és ara, reconvertida en museu, un lloc per a la contemplació de l’art, una zona on la innovació i les noves maneres de produir deixen petjada. Can Framis no vol deixar enrere el seu passat, i per això, en la recuperació de la vella empresa de llana, en principi un edifici sense gaire interès arquitectònic, es va plantejar un ús dels materials que configurés un collage de textures. El museu, amb les seves parets de formigó bast, els maons a la vista i les finestres tapiades, tot amb una pàtina de pintura grisa, vol representar el pas del temps i mostrar com les diferents intervencions l’han fet passar del Can Framis industrial de la llana a un dels museus pictòrics més interessants de la ciutat. Els tranquils jardins de Miquel Martí i Pol, en colors neutres i blancs, amb els pollancres que acaronen silenciosos els bancs i l’heura que entapissa el passeig, són un respir en l’hiperactiu districte del 22@.

Un oasi ple d’art

La col·lecció de Can Framis és un projecte de la Fundació Vila Casas en el qual hi ha exposades unes 600 obres de pintura i art contemporani des dels anys seixanta fins a l’actualitat. Tot el conjunt —museu, naus antigues i jardí— contrasta amb la tecnologia que l’envolta i constitueix un oasi de pau mig amagat i que val la pena visitar.

more

Informació de contacte

Segueix-nos: