El Museu de Ciències Naturals - Museu Blau

Museus
  • Innovació
  • Oci i lleure
  • Recerca i coneixement

El Museu de Ciències Naturals - Museu Blau

El Museu Blau és la darrera seu del Museu de Ciències Naturals, i està situat al parc del Fòrum. Buscant la fusió entre el coneixement científic i el lleure, aquest museu s’ha convertit en un equipament de referència per a tots aquells que vulguin aprofundir en el coneixement de les ciències naturals.

"Planeta Vida"

El Museu de Ciències Naturals de Barcelona disposa de quatre espais repartits pels emblemàtics parcs de la Ciutadella, de Montjuïc i del Fòrum. En aquest darrer, aprofitant la seva proximitat al mar, es va obrir l’última seu l’any 2011 amb el nom de Museu Blau.

Ubicat en l’edifici construït per acollir el Fòrum de les Cultures 2004, els mateixos arquitectes que el van projectar, Herzog de Meuron, han estat els responsables de l’adaptació del museu i del disseny museogràfic de l’exposició principal.

Aquesta exposició, "Planeta Vida", convida a fer un viatge per la història de la vida i la seva coevolució amb el nostre planeta, amb un discurs museogràfic innovador i amb recursos audiovisuals i interactius, i fa del museu una magnífica eina per descobrir i entendre els secrets de la natura.

Innovació, ciència i diversió

Amb 9.000 metres quadrats d’instal·lacions i serveis, el Museu Blau també ofereix exposicions temporals, una mediateca, l’espai Niu de Ciència per a infants de 0 a 6 anys i una sala d’actes. A més, ofereix conferències i tallers que el converteixen en un centre actiu i vital.

L’oferta cultural innovadora que ofereix el nou Museu Blau combina el rigor científic i el sentit lúdic. Aquest espai fa possible que conceptes que a primera vista semblen antagònics esdevinguin germans. En aquest espai s’entén que el coneixement de la natura i el debat rigorós de qüestions actuals relacionades amb el medi ambient poden anar de la mà de la diversió i el lleure.

more

Informació de contacte

Segueix-nos: