El parc de Diagonal Mar

Espais naturals
  • Oci i lleure
  • Parcs i jardins
  • Qualitat de vida

El parc de Diagonal Mar

Ramificant-se en estanys com si es tractés d’uns aiguamolls contemporanis, el parc de Diagonal Mar és un espai on el blau de l’aigua comparteix protagonisme amb el verd de la vegetació exuberant. Dissenyat pel tàndem d’arquitectes Miralles i Tagliabue, és el segon parc més gran de Barcelona i una de les obres contemporànies que van marcar la recuperació de la zona del Fòrum.

Ciutat, natura i mar

Situat a la nova Barcelona del Fòrum, als terrenys que antigament ocupava una fàbrica, el parc de Diagonal Mar s’estén al llarg de 14 hectàrees que es ramifiquen per bandes diferents, barrejant-se amb la ciutat i obrint un espai natural molt diàfan.

Cadascuna d’aquestes bandes s’uneix com un trencaclosques amb l’altra, mitjançant camins que també es ramifiquen i amb l’ajuda de llarguíssims bancs que evoquen les onades del mar.

Els autors del projecte van ser el matrimoni d’arquitectes format per Benedetta Tagliabue i Enric Miralles, que amb l’execució del parc de Diagonal Mar l’any 2002 van arribar a la culminació de la idea d’arquitectura innovadora i sostenible.

Uns aiguamolls contemporanis

Segons expliquen els seus col·laboradors, el dia en què els arquitectes van visitar els terrenys havia plogut i tot era ple de tolls d’aigua i gavines. I aquella imatge de seguida els va inspirar la idea de fer un espai que evoqués uns aiguamolls. Un espai on el verd de la gespa i la vegetació es barreja amb el blau de l’aigua del gran llac, dels estanys i de les fonts, que té com a resultat una fusió de colors present en tota l’extensió del parc.

Una estructura tubular elevada, que fa recordar a una teranyina treballada per una aranya, és la guardiana del parc, desplegant-se en totes les direccions. Aquesta línia en moviment abraça, de tant en tant, jardineres en suspensió que recorden l’arquitectura orgànica de Gaudí. Aquest tub conté aigua que, a més de servir per regar tot el parc, cohesiona els diferents espais: una gran zona de jocs infantils, unes estructures de tubs ondulants, una gran plaça central.

L’immens espai assolellat, diàfan i accessible fan del parc de Diagonal Mar el lloc idoni per passejar, practicar esport, jugar o fins i tot fer navegar petites embarcacions de modelisme.

more

Informació de contacte

Segueix-nos: