El parc del Fòrum

Espais urbans
  • Innovació
  • Museus
  • Oci i lleure

El parc del Fòrum

Memòria del Fòrum Universal de les Cultures celebrat a Barcelona l’any 2004, obert al mar i amb el teló de fons de la nova Diagonal Mar, el parc del Fòrum és un gran recinte que s’ha convertit en lloc de trobada i punt de celebració de múltiples esdeveniments, gràcies a la seva accessibilitat, versatilitat i capacitat per rebre multituds.

Un gran esdeveniment

El parc del Fòrum és l'herència que va deixar l’esdeveniment sense precedents que va tenir lloc a Barcelona l’any 2004 amb el nom de Fòrum Universal de les Cultures. En aquell moment, el recinte va aplegar gent de tot el món i va contribuir al diàleg sobre la diversitat cultural, el desenvolupament sostenible i les condicions per a la pau.

Passejant pels espais del parc del Fòrum es pot palpar encara l’essència d’aquests diàlegs que es van obrir ja fa més de deu anys. El parc dels Auditoris, una de les zones recuperades, és un gran espai a l’aire lliure davant del mar, amb una espectacular placa fotovoltaica suspesa en un bosc de columnes molt peculiars que s’ha convertit en tot un símbol del compromís per la sostenibilitat i el medi ambient.

En tota la seva extensió i en nombrosos moments de l’any, l’espai es l'escenari d'actes i esdeveniments de gran format que han dotat Barcelona d’un ressò internacional. El fet que el parc pugui acollir fins a 65.000 persones simultàniament ha comportat que el lloc s’hagi convertit en un espai de trobada de gent de tot el món.

L’espai versàtil

El parc del Fòrum no és estrictament una zona verda o un parc urbà tal com es coneixen habitualment, sinó una gran àrea que agrupa una sèrie d’espais i instal·lacions on se celebren tota mena d’actes i esdeveniments.

L’escenari central del parc és una zona recuperada, situada davant del mar, on hi ha l’esplanada, un espai on se celebren fires com la Feria de Abril, festivals de música com el Primavera Sound o actes de gran format de diversa índole.

Dins del parc també es troba l’Edifici Fòrum, que és la seu del Museu Blau i el CCIB - Centre de Convencions Internacional de Barcelona, que al llarg de l’any és seu d'un gran nombre de convencions de gran format. Considerat únic a Europa, per la seva bellesa i originalitat arquitectònica, i amb capacitat per a 15.000 persones, és un centre de reunió absolutament versàtil, multifuncional i amb espectaculars vistes a la Mediterrània.

more

Informació de contacte

Segueix-nos:

També et pot interessar...