Patrimoni cultural
  • Creativitat
  • Innovació
  • Jean Nouvel
  • Patrimoni cultural

La Torre Agbar

El monòlit cilíndric i brillant que reflecteix els colors de Barcelona s’ha guanyat un espai a la silueta de la ciutat. La Torre Agbar forma part del nostre paisatge quotidià, com la Sagrada Família o les muntanyes de Montserrat. Un homenatge del arquitecte Jean Nouvel a l’arquitectura d’Antoni Gaudí que s’ha convertit en un símbol de la Barcelona contemporània.

Alçada, color i disseny

144 metres d’alçada de vidre i acer. Una planta circular sense columnes interiors i uns colors canviants com la Mediterrània. La Torre Agbar és la porta d’entrada del districte de Sant Martí, reconvertit en el districte tecnològic de Barcelona.

La torre és el resultat de la col·laboració entre l’arquitecte francès Jean Nouvel i l’estudi d’arquitectura català b720, i és el tercer edifici més alt de la ciutat.

Jean Nouvel es va inspirar en les formes arrodonides de les muntanyes de Montserrat i en els pinacles de la Sagrada Família per projectar la torre. Dos dels principals símbols de la ciutat es van fondre en la ment de l’arquitecte per crear-ne un de nou que s'ha fet un lloc en la iconografia de la ciutat.

Una torre sostenible

La Torre Agbar, un edifici intel·ligent, funciona amb tots els requisits d’eficiència energètica, com les plaques fotovoltaiques que recobreixen la façana exterior o un ús acurat de les aigües freàtiques. La Comissió Europea va distingir la Torre Agbar al 2011 com a edifici verd.

more

Informació de contacte

Segueix-nos: