Sants-Montjuïc

Sants-Montjuïc

El districte de Sants-Montjuïc baixa des de la muntanya i s’estén per la plana i fins al mar, i ofereix una passejada per la història d’una Barcelona comercial i incombustible on la diversió als barris és una tradició més.

Espectacles i comerços per gaudir

El districte que es troba més al sud de la ciutat, i un dels més emblemàtics, Sants-Montjuïc, està fet de mar, muntanya i història. Els llocs naturals que l’envolten, els mercats de barri, les places més animades, els teatres més variats, els museus i les instal·lacions esportives l’han convertit en el lloc preferit de les classes mitjanes per fer compres i divertir-se.

Vigilat per l’imponent Montjuïc, un dels seus majors atractius, els set barris que formen el districte s’estenen als peus de la muntanya, s'endinsen per la plana i baixen fins al mar pel Paral·lel, una avinguda inesgotable que no dorm ni de nit ni de dia.

Amb identitat pròpia

L’origen d’aquest districte es troba en l’antic municipi independent de Santa Maria de Sants, que el 1897 es va annexionar a Barcelona i que al llarg del segle XX va anar incloent-hi les zones de la Bordeta, Hostafrancs, Sants-Badal, Montjuïc, amb el barri de Font de la Guatlla urbanitzat arran de l’exposició del 1929, Poble-sec i la Marina, fins arribar a ser tal com es coneix avui dia.

Amb aquesta gran extensió, Sants-Montjuïc mostra la varietat dels seus barris, cadascun amb identitat pròpia, i explica les moltes etapes per les quals ha passat la ciutat. Com a zones industrials, els barris de la Marina i la Bordeta continuen sent la viva imatge de la cara més obrera de la ciutat, amb antigues fàbriques i habitatges per a les classes mitjanes i treballadores. Aquí es troba l’antiga fàbrica de Can Batlló, que va marcar la vida del barri, ara convertida en un centre social i cultural.

A la falda de la muntanya es desplega l'acolorit barri del Poble-sec, format per petits carrers, múltiples cultures i molts bars i cafeteries on és tot un plaer prendre unes canyes i uns pinxos.

L’avinguda del Paral·lel, que separa el districte de Sants-Montjuïc de l’Eixample i de Ciutat Vella, és un dels seus eixos més dinàmics i encara conserva la seva tradició d’oci i diversió, amb teatres, bars, discoteques… Sales centenàries i mítiques com ara el Molino i l’Apol·lo, que encara continuen dempeus i més vives que mai.

Els espectacles i les instal·lacions culturals i esportives, així com l’espai natural que suposa el parc de Montjuïc, recullen un dels llegats històrics més importants de la ciutat.

A través dels barris que el componen, el districte de Sants-Montjuïc mostra una de les cares més alegres i populars de Barcelona.

more
Districte 3 Sants-Montjuïc