Museus
  • Museus
  • Recerca i coneixement
  • Turisme responsable

El CaixaForum

Ubicat en una fàbrica modernista del parc de Montjuïc, el CaixaForum convida a gaudir d’experiències culturals innovadores. Gestionat per la Fundació "la Caixa", és una de les instal·lacions culturals més actives de la ciutat i ofereix diàriament exposicions de tota mena, conferències, espais educatius i d’aprenentatge per a tots els públics.

Natura, cultura i història

En un entorn privilegiat dins el parc de Montjuïc, el CaixaForum s’obre com un dels centres culturals més importants de Barcelona. Va iniciar la seva etapa l’any 2002 sota l’impuls i la gestió de la Fundació "la Caixa", i ofereix un espai cultural, artístic i educatiu que comprèn totes les disciplines.

Ocupa l’edifici d’una antiga fàbrica tèxtil que va dissenyar l’arquitecte modernista Josep Puig i Cadafalch per a l’industrial Casimir Casaramona. El seu disseny modernista i funcional d’estructura horitzontal amb un conjunt de naus d’una sola planta va resultar d’allò més innovador per a l’època, i avui dia guarda un valor històric molt especial.

Un centre dinàmic

Com un dels eixos més importants de la vida cultural de la ciutat que és, al CaixaForum es fan exposicions temporals sobre les grans cultures del passat, l’art modern i contemporani, els grans mestres de la fotografia del segle XX i les tendències de la creació plàstica contemporània. Les seves conferències i cicles, que tracten tota mena de temes i disciplines, també són força coneguts, i per tot això representa un lloc de referència per a tots aquells que estiguin interessats en l’esfera cultural de Barcelona.

more

Informació de contacte

Segueix-nos: