El Castell de Montjuïc

Patrimoni cultural
  • Espais naturals
  • Parcs i jardins
  • Recerca i coneixement

El Castell de Montjuïc

Situat en un dels punts més alts de la muntanya i mirant cap al mar, el castell de Montjuïc és en l’actualitat un lloc d’interès històric que va ser jutge i part de molts esdeveniments rellevants a Barcelona. Avui en dia perdura com a símbol de lluita i testimoni de moments històrics crucials a la ciutat.

La fortalesa del cim

El castell de Montjuïc està situat a la part més alta del turó, de cara al mar, i domina tota la ciutat. Es tracta d’una fortalesa reconstruïda el segle XVII per l’enginyer Juan Martín Cermeño, que ha viscut nombrosos esdeveniments històrics rellevants i que té molt de significat com a testimoni d’èpoques diverses.

Un lloc amb memòria històrica

Testimoni de moments crítics, durant el segle XIX va funcionar com a presó per als activistes anarquistes, i l’any 1940, després de la Guerra Civil Espanyola, el president de la Generalitat, Lluís Companys, va ser afusellat allà juntament amb molts altres presos polítics del règim franquista.

Actualment es pot visitar com a lloc d’interès històric i, a més, arribar fins al punt més alt del Montjuïc té com a recompensa una de les vistes més impressionants del port de Barcelona.

more

Informació de contacte