L’estació de Sants

Transports singulars
  • Transports singulars
  • Turisme responsable

L’estació de Sants

Amb un moviment frenètic que mai no descansa, l’estació de Sants, ubicada al barri que li dóna nom, és un gran edifici d’acer i vidre que concentra el moviment més gran de transport per tren i bus de tota la ciutat. Viatgers nacionals, internacionals i residents de la rodalia es barregen cada dia en aquest indret i fan de Sants una porta d’entrada i sortida de la ciutat.

A tota màquina

El barri de Sants és conegut internacionalment gràcies a la gran estació que hi ha entre les places dels Països Catalans i de Joan Peiró. És la principal estació de tren i ferrocarril de la ciutat, i està considerada el punt neuràlgic del transport terrestre a Barcelona. A més dels trens, a l'exterior hi ha una estació d’autobusos amb el mateix nom.

Els seus trajectes de llarga i mitjana distància, utilitzant tant la xarxa clàssica com la xarxa d’alta velocitat, connecten Barcelona amb destinacions nacionals i internacionals. A més, concentra el major volum de trànsit de la xarxa de Rodalies Barcelona perquè hi conflueixen les línies R1, R2, R3 i R4.

Andanes d’ahir i d’avui

La història de l’estació es remunta al baixador del barri de la Bordeta i a l’estació de Sants que es va posar en marxa al final del 1881. Després de successius canvis i fusions empresarials, el 1967 es va iniciar un pla per construir l’estació tal com es coneix avui dia. Inaugurada als anys setanta, per a la seva construcció es van utilitzar materials com ara acer, formigó i vidre. Es tracta d’una estació moderna i funcional, amb nombrosos serveis i punts d’informació i que, a més, integra l’estació de metro del mateix nom amb accés a les línies 3 i 5. Les seves xarxes de rodalia connecten Barcelona amb gairebé tots els pobles dels voltants, i milers de persones utilitzen aquest transport per desplaçar-se al centre diàriament. La barreja entre viatgers, residents i turistes crea un ambient de pur moviment i energia que forma part de la ciutat.

more

Informació de contacte

Segueix-nos: