La Font Màgica

Patrimoni cultural
  • Creativitat
  • Modernisme
  • Oci i lleure

La Font Màgica

La Font Màgica de Montjuïc va ser titllada de bogeria quan es va proposar construir-la per a l’Exposició Universal de 1929, i realment encara avui dia pot impressionar més d’un. Els seus jocs de llum, aigua, color i música ofereixen un dels espectacles nocturns més atractius de la ciutat i són l’element més admirable del conjunt de cascades de l’avinguda de Maria Cristina.

Un brollador sorprenent

Dins del conjunt de cascades que Carles Buïgas va dissenyar per embellir l’entrada de Montjuïc, la Font Màgica es considera l’element més bell i un espectacle de visió obligada a Barcelona. La seva història es remunta a l’Exposició Universal del 1929, quan els organitzadors d’aquest esdeveniment van considerar que calia dissenyar algun element especial que sorprengués i fos arriscat. D’aquesta manera va ser com l’enginyer Carles Buïgas va imaginar la Font Màgica de Montjuïc, i tot que al principi per a molts resultava un projecte massa ambiciós, finalment va ser construïda en menys d’un any amb jocs de llum molt similars als que es poden veure en l’actualitat.

Espectacle imprescindible

Amb el seu projecte, Buïgas va enlluernar el públic a través d’uns jocs de llum que podien servir per embellir la font i fer-la “màgica”. L’espectacle de fantasia que ofereix, amb aigua en moviment, llums de color i la música que es va afegir els anys vuitanta, s’ha convertit en una visita obligada per a qualsevol persona que vulgui conèixer Barcelona.

more

Informació de contacte

Segueix-nos: