La Fundació Joan Miró

Museus
  • Creativitat
  • Joan Miró
  • Oci i lleure
  • Patrimoni cultural
  • Recerca i coneixement

La Fundació Joan Miró

A la Fundació Joan Miró s’aplega la major col·lecció del món d’obres del pintor català, que va voler acostar al gran públic l’art en tots els seus vessants. Aquest museu, que el mateix Miró va idear, es va crear amb la intenció de difondre al màxim l’art contemporani. Per a Barcelona va suposar un abans i un després en el panorama cultural del moment.

Un espai avantguardista

Situada al parc de Montjuïc, la Fundació Joan Miró és un dels espais artístics de més prestigi de Barcelona. Té la seu en un dels edificis més interessants de la ciutat en l’àmbit arquitectònic. Dissenyat per l’arquitecte Josep Lluís Sert, amic íntim del mateix Miró, està concebut com un espai obert amb terrasses interiors i exteriors que permeten la circulació lliure dels visitants.

El llegat d’un geni de la pintura

Els orígens de la Fundació Joan Miró es remunten a l’any 1968, quan el pintor va fer la seva primera gran exposició a Barcelona, concretament a l’antic hospital de la Santa Creu. A partir d’aquest moment, la societat cultural de l’època va veure la necessitat de crear un espai que acollís l’obra de Miró tal com es mereixia. Per voluntat de l’artista, es va crear com un espai que no mostrés només la seva obra, sinó també l’art contemporani en els seus diferents vessants.

La Fundació Joan Miró va ser el primer museu d’art contemporani de Barcelona i va representar un punt de ruptura i d’avantguarda que encara es manté en l’actualitat, com a dipositària del llegat d’obres que Miró va donar a Barcelona i com a centre de difusió de l’art actual.

more

Informació de contacte

Segueix-nos: