El funicular de Montjuïc

Transports singulars
  • Transports singulars
  • Turisme responsable

El funicular de Montjuïc

L’atrafegada i molt urbana avinguda del Paral•lel té una porta secreta que, en pocs minuts, permet plantar-se al mig de la muntanya i gaudir de la tranquil•litat de la natura. És el funicular de Montjuïc, un transport històric que connecta amb el metro i que facilita la pujada a l’avinguda de Miramar.

Memòria d’altres temps

L’Exposició Internacional que es va celebrar a Barcelona l’any 1929 va transformar la muntanya de Montjuïc, la qual es va recuperar per a l’ús dels ciutadans. Un dels nombrosos llegats que queden d’aquella època és el funicular de Montjuïc, el mitjà de transport per cable que es va inaugurar l’any 1928 per tal de facilitar l’accés a la muntanya.

Aquest mitjà de transport històric connecta la ciutat, des de l’avinguda del Paral·lel, amb l’avinguda de Miramar, on es troben gran part de les instal·lacions esportives i culturals del parc de Montjuïc.

En els seus orígens, el funicular constava d’un segon tram, que arribava fins al castell, però amb la inauguració del telefèric aquest segon tram va quedar en desús. Reformat per primer cop l’any 1992, amb motiu dels Jocs Olímpics, va ser la segona reforma, efectuada l’any 2005, la que li va atorgar l’aspecte modern que té avui dia.

Fer muntanya

El funicular funciona com un metro i la seva parada inicial és a la mateixa estació de metro de Paral·lel, on connecta amb les línies L2 i L3. La segona i última parada, l’estació Parc de Montjuïc, està situada a la muntanya, a l’avinguda de Miramar, que es prolonga amb l’avinguda de l’Estadi, a una altura de 80 metres sobre el nivell del mar i a una curta distància del telefèric de Montjuïc. Aquí es troben algunes de les instal·lacions culturals més importants del parc, com la Fundació Joan Miró, el Palau Sant Jordi o l’Estadi Olímpic. El passeig és tot un plaer.

more

Informació de contacte

Segueix-nos: