Els jardins d’Aclimatació

Espais naturals
  • Espais naturals
  • Parcs i jardins
  • Qualitat de vida
  • Turisme responsable

Els jardins d’Aclimatació

Creats el 1930 per Nicolau Rubió i Tudurí, els jardins d’Aclimatació de Barcelona tenen un gran interès botànic, ja que es van dissenyar com un espai d’assaig per a l’aclimatació de les espècies i l’enriquiment de la flora local, amb l’objectiu de diversificar i augmentar la vegetació dels parcs de Barcelona.

Assaigs botànics

Els jardins d’Aclimatació de Barcelona són un dels espais de més interès botànic a la ciutat, ja que es van dissenyar expressament com a lloc d’assaig per a l’aclimatació. La seva història es remunta al 1930, quan Nicolau Rubió i Tudurí va decidir crear el major assaig d’aclimatació fet a Barcelona a fi d’enriquir la flora dels jardins de la ciutat. Les més de 230 espècies de plantes i la seva excepcional tranquil·litat fan d’aquest jardí un indret únic.

La seva estructura, dividida en dos nivells que es comuniquen a través d’àmplies escales de pedra, ofereix una varietat nombrosa de parterres, amb enfiladisses i arbres únics a cada un, i amb un cartell on figura el seu nom per no perdre’s cap detall. Entre les espècies més curioses es poden destacar el saboner de la Xina que es troba prop de l’entrada del jardí, un ginjoler, una acàcia blanca, un arbre del safrà o murta blanca i molts d’altres.

Una olivera simbòlica

A més de les nombroses espècies que té, aquest jardí presenta altres elements valuosos, com el Memorial de la Sida a Barcelona, que va ser inaugurat el 2003 segons un disseny del jardiner Lluís Abad. El projecte del Memorial va ser presentat a Parcs i Jardins per l’ONG Projecte dels Noms, creada el 1993 per promoure la sensibilització i la conscienciació ciutadana sobre la malaltia de la sida. Es tracta d’una olivera, símbol de la pau i l’eternitat, que s’erigeix ​​en un parterre amb lloses allargades de pedra on s’ha gravat un poema de Miquel Martí i Pol.

more

Informació de contacte

Segueix-nos: