El Jardí Botànic

Espais naturals
  • Espais naturals
  • Parcs i jardins
  • Qualitat de vida
  • Turisme responsable

El Jardí Botànic

Dedicat especialment a les plantes i els arbres de les espècies mediterrànies de tot el món, el Jardí Botànic de Barcelona convida a conèixer les cinc regions de la Mediterrània a través de les seves col·leccions i ofereix un passeig idíl·lic i una vista magnífica sobre el litoral que s’estén més enllà del delta del riu Llobregat.

Un amfiteatre natural

Entre el Castell de Montjuïc i l’Estadi Olímpic Lluís Companys hi ha el Jardí Botànic de Barcelona, amb 14 hectàrees de superfície i una forma que recorda la d’un gran amfiteatre. Està dedicat especialment a les plantes d’espècies mediterrànies de tot el món i té milers de varietats i de rutes per aprendre i gaudir de les zones verdes.

El jardí històric

La història d’aquest jardí botànic, creat pels arquitectes Carles Ferrater, Josep Lluís Canosa i Bet Figueras, es remunta als Jocs Olímpics de Barcelona 92, quan la construcció de nous accessos a Montjuïc va obligar a clausurar l’antic Jardí Botànic Històric es va crear el jardí nou, que va obrir les portes el 1999. El projecte el va executar l’Ajuntament de Barcelona sobre un terreny que era un antic solar en desús dins el recinte de Montjuïc.

En forma d’amfiteatre amb grans desnivells, la visita segueix la divisió geogràfica de les cinc regions mediterrànies del món i ofereix una representació dels cinc paisatges naturals característics.

A més, les seva magnífica vista sobre el delta del Llobregat, l’Anella Olímpica i part de l’àrea metropolitana de Barcelona afegeixen un atractiu més per visitar aquest esplèndid parc.

more

Informació de contacte

Segueix-nos:

També et pot interessar...