Els jardins de Mossèn Costa i Llobera

Espais naturals
  • Espais naturals
  • Parcs i jardins
  • Qualitat de vida
  • Turisme responsable

Els jardins de Mossèn Costa i Llobera

Ple d’espècies exòtiques dutes de regions desèrtiques i subdesèrtiques de tot el món, els jardins de Mossèn Costa i Llobera estan especialitzats en cactus i plantes suculentes. Un dels seus secrets és el microclima particular de què disposen, amb una temperatura dos graus superior a la resta de la ciutat, que permet la supervivència d’aquestes espècies.

El parc dels cactus

D’entre les rareses i curiositats que es poden trobar a Barcelona, ​​els jardins de Costa i Llobera, situats a la falda de Montjuïc que s’orienta a la mar, són una de les més especials. Es tracta d’uns jardins de sis hectàrees que ofereixen un viatge per terres llunyanes a través de les espècies de cactus més exòtiques del planeta. Espècies subdesèrtiques, tropicals i desèrtiques, així com de zones d’alta muntanya. La zona del parc gaudeix d’un microclima amb una temperatura mitjana entre dos i tres graus superior a la de la resta de la ciutat, cosa que és perfecta per a aquesta mena de plantes.

Un dels millors jardins del món

Els jardins de Mossèn Costa i Llobera es van crear l’any 1970 i porten aquest nom en homenatge al poeta mallorquí Miquel Costa i Llobera, autor del poema El pi de Formentor. Va ser un projecte conjunt entre l’arquitecte Joan Maria Casamor i el mestre de l’escola de jardineria, tècnic i especialista en plantes crasses, Joan Pañella. Després de la seva inauguració, els jardins han passat per un llarg procés de remodelació i per la replantació d’un gran nombre de plantes que van ser víctimes del fred a les gelades del 1985 i el 1987. Malgrat això, el The NewYork Times va publicar un article afirmant que es tractava d’un dels millors jardins del món.

A més de les 800 espècies de cactus i plantes suculentes, els jardins ofereixen unes vistes panoràmiques impressionants de la franja litoral de la ciutat i del port. El parc es troba a tan sols deu minuts caminant de l’estàtua de Colom i de la rambla Santa Mònica i, tot i ser bastant antic, encara resulta una mica desconegut fins i tot per a molts barcelonins. El seu enorme recorregut resulta una classe a l’aire lliure en viu i en directe sobre plantes crasses impressionants en comparació amb el tipus de vegetació que se sol veure en un clima mediterrani com el de Barcelona.

more

Informació de contacte

Segueix-nos: