Els jardins de Joan Maragall

Espais naturals

Els jardins de Joan Maragall

Construïts l’any 1929 per Jean-Claude-Nicolas Forestier, els jardins de Joan Maragall es despleguen al voltant del Palauet Albéniz, que allotja la família reial en les seves visites a Barcelona. Passejar per les seves avingudes de gespa i magnòlies i gaudir del seu silenci és tot un privilegi.

L’elegància de la natura

Amb les seves fonts ornamentals, els parterres d’enormes arbres, les nombroses escultures i les plantes pròpies de la jardineria afrancesada del segle XX, no és estrany que els jardins de Joan Maragall siguin considerats els més elegants de Barcelona. A més, abracen al seu interior el neoclàssic Palauet Albéniz, l’edifici que funciona com a residència de la família reial en les seves visites a Barcelona.

Dissenyats per Jean-Claude-Nicolas Forestier l’any 1929 amb motiu de l’Exposició Internacional de Barcelona, ​​els jardins de Joan Maragall formen un espai ple de serenitat on el silenci i el borbolleig de l’aigua són els sons principals. Les àmplies extensions de gespa amb arbres típicament mediterranis, com l’olivera i l’alzina, es barregen amb altres de més exòtiques, com la Cycasrevoluta. Els camins de sauló permeten anar explorant el jardí i els seus diferents racons. A l’entrada principal, una gran avinguda de magnòlies amb un extens estany amb brolladors al centre condueix fins als peus del turó situat davant el palauet. A sobre, una plaça semicircular envoltada de xiprers i presidida per l’estàtua de Serena és l’avantsala d’un petit amfiteatre.

Música i poesia

El palauet, construït també el 1929 per Joan Moya, és un edifici de tall neoclàssic amb gran valor arquitectònic que es va remodelar i condicionar el 1970 per adoptar l’aspecte amb el qual se’l coneix avui dia. El nom del palauet està dedicat al músic Isaac Albéniz, ja que durant un temps es va estudiar la possibilitat d’instal·lar-hi el Museu de la Música, iniciativa que finalment no es va dur a terme. També el 1970, els jardins es van ampliar i van passar a anomenar-se Joan Maragall, en honor al poeta català.

Passejar per aquests parcs reials, que no sempre estan oberts al públic, suposa endinsar-se en un món a part, una experiència que permet observar el que l’home va idealitzar com un paradís a la terra.

more

Informació de contacte

Segueix-nos: