Els jardins de Mossèn Jacint Verdaguer

Espais naturals
  • Espais naturals
  • Parcs i jardins
  • Qualitat de vida
  • Turisme responsable

Els jardins de Mossèn Jacint Verdaguer

Considerats uns dels jardins més bonics de Barcelona, els de Mossèn Jacint Verdaguer es van inaugurar als anys setanta del segle passat. Són un dels tres parcs de Montjuïc dedicats a poetes catalans, juntament amb els de Joan Maragall i el de Mossèn Costa i Llobera, i els seus racons respiren poesia i conviden a seure, gaudir de la natura i llegir envoltat de frescor.

La pedrera del poeta

Situat a la zona on hi havia una antiga pedrera, als peus del Castell de Montjuïc, aquests jardins dissenyats per Joaquim Maria Casamor es van inaugurar el 1970 i són un dels tres parcs de Montjuïc dedicats a poetes catalans juntament amb els de Joan Maragall i Costa i Llobera. En les seves gairebé cinc hectàrees, d’un cromatisme excepcional, es troben parterres plens de lliris, tulipes, narcisos i jacints, entre altres flors, així com desmais, eucaliptus, pollancres, magnòlies... Les seves èpoques de floració són de març a abril i des del final de juliol fins al principi de setembre, i amb cada estació les flors canvien de color i tenen un encant diferent segons l’època de l’any.

Jocs d’aigua

Les basses situades a la part alta del jardí, repartides i connectades entre si tot al llarg d’una escalinata, són les grans protagonistes. L’aigua baixa des d’un petit estany allargat, i un pont de fusta completa la delicadesa d’aquest racó, en què es troba un dels accessos al recinte. Escales avall, hi ha un llac i una immensa praderia amb grans arbres dispersos que comunica aquests jardins amb els de Joan Brossa.

Als jardins també es troben dues escultures de dona: la Noia dels lliris, de Ramon Sabi, i Maternitat, de Sebastià Badia. La primera, un homenatge a Mossèn Jacint Verdaguer, està situada prop del llac, i la segona es troba al costat de la caseta dels jardiners, sota un gran pi marítim.

Aquest jardí és un lloc perfecte per passejar i descansar descobrint les diferents plantes que conté i gaudint dels colors que les flors ofereixen segons l’època de l’any.

more

Informació de contacte