L’Anella Olímpica

Per fer esport
  • Barcelona'92
  • Oci i lleure
  • Qualitat de vida

L’Anella Olímpica

Associada a l’estiu gloriós de l’any 1992, l’Anella Olímpica de Barcelona comprèn un conjunt d’instal·lacions esportives que els barcelonins poden utilitzar i els turistes poden admirar diàriament. L’Anella Olímpica, a més d’englobar les millors instal·lacions esportives, és testimoni d’un record que va marcar un abans i un després a la ciutat.

El temple de les Olimpíades

Situades al parc de Montjuïc aprofitant l’enorme espai que ofereix la muntanya, les instal·lacions que comprèn l’anomenada Anella Olímpica es van crear o remodelar arran de la celebració dels Jocs Olímpics de Barcelona l’any 1992.

Entre els elements que la componen hi ha el Palau Sant Jordi i l’Estadi Olímpic Lluís Companys, obra de l'arquitecte Lluís Abellán Aynès, recintes que avui dia s'utilitzen per celebrar-hi concerts i esdeveniments culturals o esportius de gran envergadura.

Equipaments d’alçada

Un altre dels elements més destacats de l’Anella Olímpica és la Torre de Telecomunicacions construïda per l’arquitecte valencià Santiago Calatrava. Es tracta d’una torre de 136 metres d’alçària en forma de tronc inclinat que evoca la figura d’un esportista i que està recoberta de mosaic, i fa un clar homenatge a l’arquitecte Antoni Gaudí.

Les piscines Bernat Picornell, construïdes per Antoni Lozoya i Antoni Ricard, també formen part del conjunt i els barcelonins que ho vulguin poden gaudir-ne diàriament. D’aquesta manera, l’Anella Olímpica té una gran rellevància tant pel seu valor arquitectònic i històric com per l’ús diari i quotidià que ofereix als residents de la ciutat.

more

Informació de contacte