El Mercat de Sants

Per fer compres
  • Mercats
  • Modernisme
  • Patrimoni cultural

El Mercat de Sants

Inaugurat l’any 1913 per abastir d’aliments la població cada cop més nombrosa del barri, el Mercat de Sants és un dels mercats modernistes més emblemàtics de la ciutat de Barcelona. Per aquest motiu, la reforma que s’ha dut a terme ha donat valor a la façana modernista i ha introduït als interiors nous criteris d’eficiència energètica per adaptar la construcció al segle XXI.

Un mercat centenari

En uns terrenys coneguts antigament com l’Hort Nou, l’arquitecte municipal Pere Falqués, autor d’un gran nombre d’obres i edificis modernistes, va construir el Mercat de Sants, que es va inaugurar l’any 1913. Aquest nou mercat cobert, que donava servei a un barri de Sants cada cop més poblat, no va trigar a esdevenir el centre de la vida comercial i social de la zona. L’edifici, d’obra vista i amb tres cossos, és un exemple gairebé perfecte d’un tipus d’arquitectura arrelada als mercats de principi de segle de la ciutat de Barcelona.

Protegit com a bé cultural d’interès local al Catàleg del patrimoni arquitectònic i historicoartístic de Barcelona, el pas dels anys va fer necessària una reforma que en recuperés l'esplendor.

Eficiència i modernitat

Les obres, que es van començar l’any 2009 i acabar el 2014, van anar a càrrec de l’estudi d’arquitectura Pb2 Projecte, amb l’arquitecteJosep Llobet i Bach al capdavant. La reforma que s'ha dut a terme ha respectat els elements modernistes de la façana per mantenir l’essència de l’edifici original i també ha renovat i modernitzat completament l’interior.

Cadascuna de les cinquanta parades que té s’ha dissenyat d'acord amb els venedors i els productes que ofereixen. A més, s’ha dotat el mercat de nous serveis, com un aparcament per als clients amb 90 places. La remodelació també ha tingut en compte la sostenibilitat i ha inclòs elements que el converteixen en un model d’eficiència energètica, com un sistema de climatització basat en l’ús de les aigües freàtiques o l’enllumenat amb sensors de presència, entre altres.

more

Informació de contacte

Segueix-nos: