El Museu Olímpic i de l’Esport

Museus
  • Barcelona'92
  • Oci i lleure
  • Recerca i coneixement

El Museu Olímpic i de l’Esport

Dedicat a Joan Antoni Samaranch, que durant més de vint anys va ser president del Comitè Olímpic Internacional, el Museu Olímpic i de l’Esport va obrir les portes l’any 2007 amb l’objectiu d’apropar a tothom els valors i la capacitat educativa que té l’esport. Es tracta d’un espai pioner a Europa que disposa de tecnologia avançada i interactiva.

L’esport més enllà de l’esport

La voluntat de reflectir la importància de l’esperit olímpic i esportiu com una marca important de Barcelona va impulsar que l’any 2005 l’Ajuntament decidís crear el Museu Olímpic i de l’Esport, un espai situat davant de l’Estadi Olímpic de Montjuïc, en un entorn natural amb molta història esportiva.

El museu mostra diferents cares de l’esport d’alt rendiment, de l’esport de competició i també de l’esport com a eina d’integració social i llenguatge universal. La idea és transmetre al visitant una dimensió de la transcendència de l’esport en l’educació i la cultura. Un dels espais més valorats és la Col·lecció Joan Antoni Samaranch, a qui està dedicat el museu, que fa un recorregut pel món olímpic a través de peces relacionades amb diferents disciplines artístiques.

Un museu tecnològic i innovador

Dissenyat pels arquitectes Xavier Basiana i Toni Camps, és un edifici de dos blocs diàfans coberts per una teulada enjardinada. El paper de les noves tecnologies en aquest museu és essencial, ja que s’ofereix al visitant una experiència interactiva que busca promoure una reflexió en profunditat. Tota una experiència pionera a Europa.

more

Informació de contacte