El Palau Sant Jordi

Oci i lleure
  • Barcelona'92
  • Creativitat
  • Oci i lleure
  • Per fer esport

El Palau Sant Jordi

Conegut dins i fora de Barcelona, el Palau Sant Jordi és un emblema per a l’esport i els esdeveniments multitudinaris. Associat per sempre a les Olimpíades del 1992, roman com un record viu d’esdeveniments gloriosos i alhora forma part de la ciutat actual, donant cabuda als grans esdeveniments que s’hi celebren cada any. A més, es considera una obra mestra de l’arquitectura contemporània.

Una obra mestra

El Palau Sant Jordi és un pavelló que al llarg de la història de la ciutat ha tingut múltiples funcions i que ha ofert des d’esdeveniments esportius de gran envergadura fins a concerts de celebritats com ara Bruce Springsteen. Està considerat la joia de l’anomenada Anella Olímpica, situada al parc de Montjuïc i formada per altres instal·lacions esportives que es van crear o remodelar amb motiu dels Jocs Olímpics de Barcelona 1992.

Considerat una obra mestra de l’arquitectura i de l’enginyeria modernes, l’edifici va ser construït el 1990 per l’arquitecte japonès ArataIsozaki. Va funcionar com a pavelló principal dels Jocs Olímpics, i va oferir les competicions de gimnàstica artística i voleibol. També va ser seu dels Jocs Paralímpics durant aquell any.

Concerts multitudinaris

El Sant Jordi també és força conegut pel fet d'oferir els concerts més importants i multitudinaris que se celebren a la ciutat. Aquí han actuat artistes, com ara Madonna, Frank Sinatra o Beyoncé, i tots els barcelonins solen associar aquest escenari amb esdeveniments musicals de gran envergadura.

El seu entorn privilegiat, enmig de la verdor de Montjuïc, i tota la història que conserva al seu interior, l’han convertit en l’estrella de les instal·lacions esportives de l’Anella Olímpica i en un lloc visitat diàriament per turistes, viatgers i residents.

more

Informació de contacte

Segueix-nos: