El parc de Montjuïc

Espais naturals
  • Barcelona'92
  • Parcs i jardins
  • Qualitat de vida
  • Transports singulars

El parc de Montjuïc

Montjuïc és un dels pulmons verds de la ciutat de Barcelona i un dels seus millors miradors. El petit món que reuneix història, jardins, museus, equipaments culturals i instal·lacions olímpiques el converteixen en un lloc únic. L’imponent turó que ocupa des del barri de Sants mira cap al port i ofereix un paisatge impressionant de la ciutat.

Un turó amb història

Assentat sobre el turó que recorre el barri de Sants i mira cap al mar, Montjuïc ha estat testimoni i escenari de múltiples fets transcendentals en la història de Barcelona. Es va començar a urbanitzar a partir de l’Exposició Universal del 1929. Després dels successos dramàtics de la Guerra Civil, en què el castell va funcionar com a presó, l’indret va canviar i, amb els Jocs Olímpics de 1992, es va renovar completament i va tornar a adquirir un caràcter festiu i alegre per als barcelonins.

El nom del turó, de 177 metres d’alçària, ha estat un tema de controvèrsia, ja que Montjuïc en català medieval podria traduir-se com a 'Mont dels jueus', la qual cosa està avalada per l’existència d’un cementiri jueu a la muntanya.

Natura, cultura i esport

En aquest gran pulmó verd de la ciutat s’hi troben nombrosos jardins on es pot passejar, descansar, jugar, fer esport o, simplement, gaudir de la natura. El Jardí Botànic desplega la seva col·lecció de plantes mediterrànies en un terreny marcat per forts desnivells que es converteix en un gran mirador. També es pot gaudir de vegetació i bones vistes als jardins de Mossèn Costa i Llobera, especialitzat en cactus, i als jardins de Mossèn Cinto Verdaguer, amb una col·lecció de flors de nombroses espècies que el fan estar florit tot l’any. Els jardins de Laribal, amb cascades sorprenents, amaguen la popular font del Gat, on els barcelonins antigament anaven a berenar el diumenge. I els jardins Joan Brossa, uns dels més nous, s’obren com un refrescant parc forestal esquitxat de coixins musicals, jocs i tirolines que són les delícies dels nens.

Farcit d’instal·lacions culturals i esportives, com ara la Fundació Miró, el Caixa Forum, les piscines Bernat Picornell o l’Estadi Olímpic Lluís Companys, Montjuïc ofereix cultura, natura i història tot en un. La Font Màgica o el Poble Espanyol són també punts de gran atractiu i interès per visitar dins un espai natural enorme i ple de racons secrets per descobrir.

more

Informació de contacte