El parc de l’Espanya Industrial

Espais naturals
  • Parcs i jardins
  • Qualitat de vida

El parc de l’Espanya Industrial

El parc de l’Espanya Industrial, que s’estén pels terrenys que antigament ocupava una fàbrica tèxtil, és un exemple de com, a partir dels anys vuitanta, es van aprofitar els espais de la ciutat per fer equipaments públics de qualitat. Amb un llac ple d’ànecs, grans extensions de gespa i l’escultura d’un drac de 32 metres que serveix com a tobogan per als més petits, el parc atrau diàriament molts barcelonins.

Un parc dedicat a la natura

A tocar de l’estació de Sants, s’obre un dels espais naturals més sorprenents de la ciutat: el parc de l’Espanya Industrial. De lluny criden l’atenció les nou torres far, que sobresurten imponents i fan de reclam. El parc s’estén al llarg d’una esplanada amb graderies, que condueixen a un gran llac artificial, on una estàtua de Neptú, realitzada per Manuel Fluxà, custodia l’aigua, un dels quatre elements en els quals està inspirat el recinte, juntament amb la terra, el foc i l’aire. Un drac grandiós, obra de l’escultor basc Andrés Nagel, vigila el recinte i convida grans i petits que pugin al llom per divertir-se mentre contemplen l’entorn. Més enllà, els salzes, les alzines, els plàtans i els xiprers fan del parc un espai bucòlic ideal per llegir, fer un pícnic o senzillament descansar.  

Aprofitar el passat

Dissenyat pels arquitectes Luis Peña Ganchegui, Antón Pagola i Montserrat Ruiz l’any 1985,el parcés un espai modern que ocupa els terrenys que antigament pertanyien a la primera societat cotonera de l’Estat espanyol: l’Espanya Industrial, de la qual el parc pren el nom. La fàbrica que hi havia en aquell espai des de mitjan segle XIX, coneguda popularment com El Vapor Nou, va tenir una gran importància al barri, ja que va arribar a donar feina a 2.500 persones l’any 1880 i va estar en funcionament fins al 1972. Algunes de les antigues instal·lacions de la fàbrica ara serveixen com a equipaments socials, com per exemple el punt d’informació juvenil la Casa del Mig.

more

Informació de contacte