La plaça d'Espanya

Espais urbans
  • Museus
  • Oci i lleure
  • Parcs i jardins
  • Qualitat de vida

La plaça d'Espanya

Als peus de Montjuïc es troba l’emblemàtica plaça d’Espanya, que serveix com a punt d’intersecció viària entre l’avinguda del Paral·lel, la Gran Via, l’avinguda de Maria Cristina i els carrers de Tarragona i de Creu Coberta, que van cap a Sants. Com a punt neuràlgic que és de Barcelona, la plaça d’Espanya dóna pas a l’avinguda de Maria Cristina, que és un lloc de trobada i celebració de múltiples esdeveniments de la ciutat.

La gran porta de Montjuïc

La plaça d’Espanya és una de les més importants de la ciutat i connecta amb el barri de Sants, la Gran Via, el Paral·lel i el mateix parc de Montjuïc. Obra de l’arquitecte modernista Josep Puig i Cadafalch, i construïda durant l’Exposició Universal del 1929, ja havia estat prevista pel Pla Cerdà per funcionar com a punt d’unió entre Barcelona i els pobles del Baix Llobregat.

Envoltada d’edificis emblemàtics, al té al centre la font monumental anomenada Font dels Tres Mars, obra de Josep Maria Jujol, una construcció que simbolitza els tres mars que envolten la península Ibèrica. Molt a prop hi ha l’antiga plaça de toros de les Arenes, construïda per l’arquitecte August Font i Carreras i convertida avui en un dels millors centres comercials de la ciutat. La Fira de Barcelona, seu de grans esdeveniments comercials, és a la mateixa plaça, i té a tocar les dues torres venecianes que donen la benvinguda als visitants quan arriben al parc de Montjuïc.

Punt de vida

El continu moviment de la plaça, ja que és un dels punts clau de les vies de comunicació de Barcelona, fa que sigui un reflex del caràcter animat de la ciutat. A més a més, la panoràmica nocturna que ofereix de la Font Màgica de Montjuïc i del Museu Nacional d’Art de Catalunya és una de les més emblemàtiques de la ciutat.

more

Informació de contacte

Segueix-nos: