El Poble Espanyol

Espais urbans
  • Espais urbans
  • Josep Puig i Cadafalch
  • Museus
  • Turisme responsable

El Poble Espanyol

Els carrers i les places del Poble Espanyol són un museu arquitectònic a l’aire lliure, amb 117 edificacions que representen la diversitat de les diferents comunitats a Espanya. Creat amb motiu de l’Exposició Internacional de Barcelona del 1929, ha estat declarat per Turisme de Barcelona un dels deu llocs més visitats de la ciutat.

Viatjar per la Península

Enfilat en un dels vessants del parc de Montjuïc, no gaire lluny de la Font Màgica, es troba el Poble Espanyol, un museu arquitectònic a l’aire lliure. El seu origen data de l’any 1929, quan l’arquitecte Josep Puig i Cadafalch es va encarregar de dissenyar-lo com una de les atraccions per a l’Exposició Internacional de Barcelona.

El va concebre com un veritable poble, amb 117 edificacions que representessin les característiques més arquetípiques de cada lloc de la península Ibèrica, i va reproduir, a escala real, carrers, places i edificis significatius d’arreu. D’aquesta manera, en el seu entramat es reuneixen construccions típiques de les diverses regions espanyoles i es pot passar en un moment d’una plaça castellana a un carreró andalús, i gaudir de l’ambient característic de cadascun dels llocs.

Un projecte amb llarga vida

El seu conjunt harmònic i global intenta representar el que podria ser un model ideal d’un poble de la península Ibèrica amb tota la seva diversitat. El projecte, que tenia una data de caducitat de sis mesos, va tenir un èxit tan enorme que al final va seguir funcionant, i actualment milers de turistes i visitants hi acudeixen cada dia per conèixer un dels llocs més emblemàtics de Montjuïc.

Es troba al top 10 dels indrets turístics més visitats de Barcelona i, a més de l’arquitectura, ofereix gastronomia i artesania de cadascun dels llocs que representa.

more

Informació de contacte

Segueix-nos:

També et pot interessar...