Espais urbans
  • Oci i lleure
  • Qualitat de vida

El Poble-sec

Ni molt lluny ni molt a prop del centre, el Poble-sec és un univers propi amagat darrere del bulliciós Paral·lel. Endinsar-se en els seus carrers tranquils i amb cases senzilles pot resultar tota una sorpresa. Aquest barri, situat als peus de Montjuïc, s’està posant cada cop més de moda entre la gent jove que busca preus accessibles i un ambient multicultural.

Un barri popular

Com a barri multicultural i obrer que és, el Poble-sec manté un caràcter popular i una cultura variada que obre les portes a tothom qui es vulgui apropar a visitar-lo. Las seves artèries principals són el carrer de Blai, que funciona com una petita rambla plena de bars i comerços per igual, i la plaça del Sortidor, on tocava en els seus temps un jove Joan Manel Serrat i on ara es troba el centre cívic del barri, molt actiu aquests anys.

La història del Poble-sec es remunta a mitjan segle XIX, quan era un espai sobretot rural, amb hortes i barraques de llauradors que feinejaven a l’ombra de les faldes del Montjuïc. Cap al 1850 va començar a poblar-se de famílies, sobretot immigrants, que ja no cabien al Raval, atestat en aquells temps. Considerat el primer eixample de Barcelona abans de la reforma del Pla Cerdà, el Poble-sec encara manté avui en dia carrers estrets i desordenats que tenen molt d’encant.

El seu nom té l’origen en la instal·lació, també del final del segle XIX, d’un gran nombre de fàbriques tèxtils que consumien grans quantitats d’aigua, fet pel qual van esgotar les existències d’un element, l’aigua, que sempre havia estat molt abundant a la zona.

Ambient multicultural

A més de l’activitat industrial, com que està situat darrere del Paral·lel, el Poble-sec també ha estat sempre associat al món de l’espectacle. Amb teatres tan emblemàtics com El Molino, l’Apolo, el Condal i el Victòria, que proposen una oferta escènica àmplia i variada, la vida cultural ha impulsat una nova oferta gastronòmica al barri.

more

Informació de contacte

També et pot interessar...