Sants i Hostafrancs

Espais urbans
  • Mercats
  • Per fer compres
  • Recerca i coneixement

Sants i Hostafrancs

Comerços petits, mercats amb productes locals i frescos, venedors i veïns, cases baixetes. Els barris de Sants i Hostafrancs encara mantenen el seu etern caràcter comercial. L’aire de poble i la familiaritat els converteixen en uns dels barris més freqüentats de Barcelona, però això no els ha fet perdre ni una mica d’autenticitat.

Teixit de barri

Als barris de Sants i Hostafrancs, i també al veí la Bordeta, cada dia és mercat, i passejar durant el matí pels seus carrers plens d’activitat és tot un plaer. Tots mantenen des de sempre un caràcter genuí que es veu reflectit en l’energia dels seus veïns, en continu moviment a través de la unió d’entitats dels tres barris i de diferents associacions culturals, com el Centre Cívic Cotxeres de Sants, Can Batlló o el Casinet d’Hostafrancs.

Units per la llarga via comercial que primer es diu Creu Coberta i després canvia de nom pel de carrer de Sants, aquests barris estenen els seus dominis per un conjunt de carrerons i petites places, en ocasions difícils de distingir els uns dels altres. Sants ocupa el sector central, i la seva vida comercial es desenvolupa al voltant de diferents indrets, com la plaça de Bonet i Muixí, que acull la parròquia de Santa Maria dels Sants, església al voltant de la qual es va crear el primer nucli de població de la zona. El mercat municipal de Sants té una gran popularitat, i al seu voltant es despleguen petits carrers emblemàtics, com el de Sant Medir o el de Sant Jordi, on es pot mirar i comprar qualsevol producte se’ns acudeixi. També hi ha molta vida al voltant de l’estació de Barcelona Sants, la principal estació de ferrocarril de la ciutat, que fa del barri un dels millors comunicats.

Passat industrial

Posterior en el temps al barri de Sants, Hostafrancs es va fundar com a tal a mitjan segle XIX, i des dels seus inicis va esdevenir un lloc de gran puixança industrial, sobretot del tèxtil, la qual cosa va atreure una onada de població que es va assentar al barri i li va donar el caràcter comercial que manté en l’actualitat.

El seu mercat diari i els múltiples comerços ofereixen serveis de tota mena i productes propis de qualitat. Deixant les vies més comercials i endinsant-nos en els racons del barri, trobarem un entramat de carrerons i casetes baixes poc conegudes que ens evocaran l’aire més autèntic de poble dins d’una ciutat.

Sants i Hostafrancs també comparteixen un dels espais verds més sorprenents de la ciutat, el parc de l’Espanya Industrial, que ha transformat els antics terrenys fabrils del Vapor Nou, una fàbrica dedicada a la producció de cotó, en uns jardins urbans amb un gran estany central i una escultura de metall de set metres d’alçària en forma de drac ferotge, que amb la seva funció de tobogan és la delícia de petits i grans.

more

Informació de contacte