La Torre Calatrava

Patrimoni cultural
  • Barcelona'92
  • Innovació
  • Patrimoni cultural

La Torre Calatrava

Construïda per l’arquitecte Santiago Calatrava arran dels Jocs Olímpics de Barcelona de 1992, la torre de comunicacions de Montjuïc és una obra moderna i innovadora per l’arquitectura del seu temps. Elevant-se com un símbol en plena Anella Olímpica, atrau diàriament la visita de milers de persones.

Una torre atlètica

La torre de comunicacions de Montjuïc, construïda per l’arquitecte valencià Santiago Calatrava,és un dels elements més coneguts que forma part de l’anomenada Anella Olímpica, referida al conjunt d’instal·lacions que es van construir i remodelar amb motiu dels Jocs Olímpics de Barcelona 92.

La seva enorme silueta blanca i corba, que recorda un atleta sostenint la torxa olímpica, es pot veure des de molts punts de la ciutat. El seu disseny avantguardista i les seves formes originals l’han convertit en un element cèlebre de Montjuïc i en tot un símbol de Barcelona.

Homenatge gaudinià

Construïda entre el 1989 i el 1992, la torre, de 136 metres, està feta d’acer i la seva base està recoberta de trencadís en un clar homenatge a l’arquitecte modernista Antoni Gaudí. La seva promotora va ser la companyia Telefónica, per la qual cosa també és coneguda com la torre de Telefónica.

Cal destacar igualment que, per la seva forma, la torre també està dissenyada per actuar com a rellotge de sol, en projectar-se l’ombra de la seva agulla central sobre la plaça d’Europa que té al seu costat.

A més de la seva funcionalitat, el seu estil futurista de línies inclinades i materials moderns evocant una imatge en moviment ha fet que la Torre Calatrava sigui una fita arquitectònica a Barcelona.

more

Informació de contacte

Segueix-nos: