Sarrià - Sant Gervasi

Sarrià - Sant Gervasi

El vell Sarrià - Sant Gervasi, el districte més residencial de Barcelona, conserva un aire de poble que el fa un nucli residencial exquisit i tranquil. Envoltat de zones verdes, s’enfila per un Tibidabo ple d’edificis i espais dedicats a la ciència i a la diversió.

On conviuen coneixement i diversió

El districte de Sarrià - Sant Gervasi és un dels més grans de la ciutat. Un nucli antic, amb regust de poble, de carrers estrets i places petites, envoltat de jardins, i que és, a més, la porta d’accés al gran parc natural de Barcelona, Collserola.

El vell Sarrià - Sant Gervasi encara conserva tot l’encant tranquil i senyorial de l’indret on menestrals benestants i burgesos van instal·lar els seus palaus i cases modernistes. A peu de la plaça J. F. Kennedy, mentre els ulls es queden encisats per un esplèndid edifici modernista, pujar al Tramvia Blau transporta a un món d’una altra època, ja que al llarg de poc més d’un quilòmetre per l’avinguda del Tibidabo ressegueix les passes de la història més recent de la ciutat, de la Barcelona que va voler imitar París amb una gran avinguda enjardinada que culminés amb una església, el Temple Expiatori, semblant al Sacré Coeur.

De la Barcelona que va voler ser com Londres, obrint per als ciutadans un gran parc d’atraccions que s’ha mantingut com un dels punts d’esbarjo més destacats de la ciutat. De la Barcelona que ha donat nous usos a palaus, edificis i espais i hi ha integrat un dels museus de la ciència més moderns i que és un referent a tot Europa.

Poesia i natura

Sarrià - Sant Gervasi són també els carrers estrets del vell barri, per on va passar i passejar el gran poeta J. V. Foix, carrers que gairebé sense adonar-se’n s’obren a un gran parc, Collserola, on l’asfalt de sobte es converteix en terra. Val la pena pujar-hi amb ferrocarril o fins i tot a peu i endinsar-se en el món verd de la serra de Collserola, amb més de d'11.000 hectàrees d’extensió, on la natura es palpa. Allà es poden veure, els dies de primavera, porcs senglars que passegen amb aire majestuós, es pot esmorzar a les àrees de pícnic i es pot culminar la visita a la muntanya del Tibidabo, tot un referent de la diversió, i contemplar les millors vistes de la ciutat des de les altures.

more
Districte 5 Sarrià-Sant Gervasi