Museus
  • Espais d'estudi i recerca
  • Museus
  • Renaixença

El CosmoCaixa

Ubicat en un edifici modernista dedicat ara a la ciència més avançada, que inclou un planetari i un bosc amazònic, el CosmoCaixa, el museu de la ciència de Barcelona, forma una barreja perfecta que l’ha convertit en un referent a la ciutat. És molt més que un museu, perquè visitar-lo es converteix en tota una experiència.

Divulgar la ciència

El CosmoCaixa, el museu de la ciència de Barcelona, es troba en un edifici modernista del 1909, obra de l’arquitecte Josep Domènech i Estapà. L’edificació va allotjar inicialment un asil per a cecs, l’Empar de Santa Llúcia, que va estar en funcionament fins al 1979. Dos anys més tard obria les portes el primer museu divulgatiu de la ciència de tot Espanya i un dels millors d’Europa, una innovadora proposta amb l’objectiu d’apropar la ciència als ciutadans.

Després d’una remodelació l'any 2004, que va ampliar les instal·lacions fins als 50.000 metres quadrats de l’actualitat, va rebre el nom de CosmoCaixa, que és com es coneix actualment.

Un espai per gaudir

Del museu cal destacar el Planetari, una extraordinària visita al cosmos en un viatge a través del temps de les estrelles i els planetes; el Mur Geològic, format per set grans talls de roca real per interpretar la geologia; la Sala de la Matèria, un lloc on convertir-se en un científic i posar límits a la física; i el Bosc Inundat, que recrea un ecosistema amazònic que inclou espècies vegetals i animals de la zona. Per crear aquesta àrea, els científics van viatjar a l’estat brasiler de Parà per fer motllos i reproduccions fidels dels grans arbres i de la vegetació de la zona.

El CosmoCaixa constitueix tot un desafiament per als sentits i una de les millors propostes d’oci de la ciutat, pensada tant per a grans com per a petits. Amb un edifici de referència, el CosmoCaixa ha posat el modernisme al servei de la ciència més moderna.

more

Informació de contacte

Segueix-nos: