La Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport Blanquerna (URL)

Espais d'estudi i de recerca
  • Creativitat
  • Innovació
  • Recerca i coneixement

La Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport Blanquerna (URL)

Amb 65 anys d’història i 20.000 estudiants titulats des dels inicis de la institució l’any 1948, la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport Blanquerna és un centre capdavanter en la formació de professionals en els àmbits de l’educació, la psicologia i l’esport. És una de les institucions fundadores de la Universitat Ramon Llull i ha estat guardonada amb la Creu de Sant Jordi.

L’aposta per l'educació

L’any 2012, el Govern de la Generalitat concedia la Creu de Sant Jordi a la Fundació Blanquerna en reconeixement a la seva tasca educativa, ja que des dels seus inicis com a centre vinculat al bisbat de Barcelona, l'entitat ha excel·lit en el camp de la formació de mestres i de professionals de l’educació. Actualment, la seva oferta educativa inclou els estudis de psicologia, logopèdia, educació infantil, educació primària, traducció i activitat física, i ofereix estudis de grau, postgrau, màster, doctorat i formació contínua, a més de pràctiques en empreses capdavanteres amb les quals té convenis. La facultat té 250 professors i més de 3.000 alumnes matriculats.

La seva herència cristiana l’ha dut a erigir-se com a institució sense ànim de lucre, motiu pel qual la facultat reverteix els guanys generats en la mateixa activitat docent i investigadora, així com en projectes solidaris.

Una institució pionera

La Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport Blanquerna ocupa un edifici modern al cor de la Bonanova, una de les zones més exclusives de Barcelona. Igual que l’Escola d’Enginyeria i Arquitectura La Salle, també a la Bonanova, o que l’Institut Químic de Sarrià, la facultat s’inscriu en la tradició educativa de caràcter privat i religiós d’aquest barri benestant i, com aquestes institucions, és membre fundador de la Universitat Ramon Llull, l’any 1991.

more

Informació de contacte

Segueix-nos: