El funicular del Tibidabo

Transports singulars
  • Transports singulars
  • Turisme responsable

El funicular del Tibidabo

Inaugurat al mateix temps que el famós Tramvia Blau, el funicular del Tibidabo va ser el primer transport d’aquestes característiques que es va fer a l’Estat espanyol, i encara avui segueix en funcionament. Enfilant-se per la muntanya i amb unes vistes espectaculars, converteix la pujada al cim en tota una experiència.

Tocar el cim de Barcelona

Situat a la plaça del Doctor Andreu, el funicular del Tibidabo treballa incansablement des de l’any 1901 pujant els barcelonins a la cima de la muntanya, coronada amb el Temple Expiatori i on es troba l’històric Parc d’Atraccions del Tibidabo.

El recorregut de 1.512 metres que separa la ciutat de la natura de la muntanya es pot fer còmodament en aquest transport mentre es gaudeix d’unes vistes úniques de la ciutat de Barcelona que, a poc a poc, es va fent petita a mesura que el funicular va pujant.

Un transport pioner

Inaugurat al mateix temps que el Tramvia Blau, amb el qual està connectat, el del Tibidabo és el funicular amb el traçat més llarg de Catalunya, en línia recta, i en el seu moment va ser un transport pioner a l’Estat espanyol.

Des de la seva darrera reforma, l’any 1958, el funicular segueix funcionant com el primer dia i formant part de la història de Barcelona com un transport emblemàtic.

more

Informació de contacte

Segueix-nos: