Els jardins de la Tamarita

Espais naturals
  • Espais naturals
  • Oci i lleure
  • Parcs i jardins
  • Qualitat de vida

Els jardins de la Tamarita

Protegits del soroll de la ciutat per un mur de pedra i ferro forjat, els jardins de la Tamarita, que en altres temps van ser privats, s’obren com un espai privilegiat per passejar, descansar, relaxar-se i gaudir de la bellesa. Dividits en dos àmbits, combinen una banda clàssica amb una altra d'oberta a l’espontaneïtat de la mateixa naturalesa.

Un espai verd de luxe

Situats al passeig de Sant Gervasi, els jardins de la Tamarita envolten l’antiga casa noucentista del mateix nom, avui seu de la Blanquerna, que l’industrial Alfredo Mata va fer construir l’any 1919. Es tracta d’un dels primers jardins que l’arquitecte i paisatgista Nicolau M. Rubió i Tudurí va dissenyar.

Els jardins són un espai ple d’elements decoratius que confirmen el seu origen domèstic i la disposició convida a fer un passeig tranquil al seu voltant. Plens de fonts, brolladors i petits estanys, hi ha nombrosos racons on refugiar-se a llegir o descansar.

Contrastos naturals

Dividits en dues parts, el disseny busca crear un contrast entre una banda més ordenada i classicista, i una altra més espontània per on antigament creuava el torrent del Frare Blanc.

A la banda més clàssica del jardí es troba una combinació de rosers d’estil francès amb boixos, i una glorieta amb un conjunt arquitectònic al·legòric als quatre continents. També hi ha una praderia que conté un roure centenari de 23 metres d’alçada i que condueix a la part més silvestre del jardí.

Els racons, els elements decoratius, la magnífica vegetació i els murs de pedra que envolten l’espai confereixen a aquests jardins una sensació de protecció i aïllament molt relaxant.

more

Informació de contacte

Segueix-nos: