El Mercat de Sarrià

Per fer compres
  • Mercats
  • Patrimoni cultural

El Mercat de Sarrià

Després d’una remodelació important, el Mercat de Sarrià és avui un recinte modern i funcional, però que encara conserva l’encant del mercat centenari que ha abastit els veïns durant més d’un segle. És un mercat relativament petit: disposa de prop de 20 parades, a banda de botigues no alimentàries, bars i un supermercat. Tot i així, és un espai viu que actua com a element dinamitzador del barri.

Un mercat per al futur

Malgrat la profunda remodelació de l'interior, l’any 2007, l’edifici ha pogut mantenir l’aspecte original que li van donar els arquitectes Arnau Calvet i Marcel·lí Coquillat, que van plantejar un recinte de planta rectangular amb façanes d’obra vista i esquelet metàl·lic.

Les quatre façanes estan decorades amb vitralls que permeten l’entrada de llum natural a l’interior, a més de les sanefes de maons. De l'exterior destaca la façana principal, encarada a l’oest al carrer de Pere Tarrés, alta i amb acabat triangular. També hi destaquen els pilars que sobresurten pel damunt de les façanes.

El mercat i la vila de Sarrià

El mercat s’ubica al nucli antic de Sarrià, a tocar de la plaça del Consell de la Vila i del carrer Major de Sarrià, i ha estat testimoni d’excepció de les transformacions del barri, que l’any 1921 va passar de ser una vila independent a formar part de Barcelona. Tot i l’annexió, aquesta zona manté encara l’encant d’un poble tranquil i allunyat de la gran metròpolis, on el mercat té un paper important com a punt de trobada de veïns i com a element cohesionant del barri.

more

Informació de contacte

Segueix-nos: