El pantà de Vallvidrera

Espais naturals
  • Espais naturals
  • Parcs i jardins
  • Qualitat de vida

El pantà de Vallvidrera

Proveïdor de l’aigua potable de l’antiga vila de Sarrià a finals del segle XIX, el pantà de Vallvidrera es va quedar aturat durant molts anys fins que el Patronat de Collserola el va recuperar. Avui dia s’obre a tothom com un lloc d’esbarjo i com un espai natural per a famílies i passejants.

Una obra d’enginyeria i un espai natural

El pantà de Vallvidrera es va dissenyar l’any 1865 com un projecte hidràulic que l’enginyer Elies Rogent va dissenyar per fer arribar aigua potable fins a l’antic municipi de Sarrià. Actualment ha perdut aquesta funció d’abastiment d’aigua i s’ha convertit en un lloc d’oci per gaudir de la natura i relaxar-se amb amics o família, endinsant-se en la fauna i la flora d’aquest indret.

Camins de natura

Una de les millors maneres d’arribar fins al pantà és des de la plaça de la Mina Grott i el camí del pantà. La Mina Grott és el túnel de gairebé un quilòmetre que es va construir per connectar el pantà amb Sarrià quan funcionava com a proveïdor d’aigua, però més tard, quan va quedar en desús, es va convertir en un camí pel qual els barcelonins pujaven per gaudir de la natura de Collserola. Ara la gruta es troba tancada, però es pot seguir un camí paral·lel entre els arbres fins a arribar a l’anomenada casa rosada, que antigament era la casa del vigilant del pantà i que ha estat restaurada pel Patronat de Collserola.

Passejar per aquest indret natural tan a prop de la ciutat i conèixer habitants del pantà, com ara la granota verda, la reineta o els gripauets, pot ser tota una experiència per a grans i petits.

more

Informació de contacte

Segueix-nos: